Вечерас заједно

Приче о Србији - наш вечерашњи гост, певач Мирко Радовић, родом из Перуа, слушао је у породици од свог детињства, највише од деде и бабе који су се у ту земљу доселили после Другог светског рата.

Посао, стицање каријере, брига о породици, учинили су да пре Мирка ниједан члан породице Радовић није посетио Србију. Мирко је почео да учи српски преко интернета, а да би приближио земљу својих предака сународницима у Перуу , снимио је и ЦД на шпанском језику, на коме су многе песме посвећене управо Србији.

Пре 17 година купио је авионску карту и први пут дошао у Србију. Почео је да обнавља контакте са фамилијом из Чачка, Севојна, Подгорице, Републике Српске. Након наступа на Еxит фестивалу, пре три године, решио је да се с породицом пресели у Београд и овде настави каријеру.

Стрпљиво је чекао пасош и компоновао песме које данас пева на шпанском и српском језику.

Митрополија загребачко-љубљанска, Црквена општина у Марибору и амбасада Републике Србије у Словенији организатори су Aкадемије поводом 800 година самосталности Српске православне цркве и 600 година од рођења прве православке у Словенији" - Катарине Кантакузине Бранковић. Извештај ће припремити Раде Бакрачевић, председник Штајерске заједнице.

Уредница и водитељка емисије је Драгана Живојновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво