Новости дана

Екваторијална Гвинеја као председавајућа Савету безбедности Уједињених нација ставила је расправу о Kосову и Метохији на дневни ред седнице која би требало да буде одржана 7-ог фебруара, без обзира што су Сједињене Државе и Велика Британија биле жестоко против, изјавио је шеф дипломатије Ивица Дачић. Министар је подсетио да та држава није признала Kосово као независну државу.Иако је раније најавио да ће сутра још једна држава повући признање такозване независности Kосова, Дачић није желео да потврди наводе медија да је то Република Палау.

Влада Србије донела је одлуку о укидању виза за улазак у нашу земљу за држављане Федерације Свети Kитс и Невис и Републике Палау. У одлуци, коју је потписала премијерка Ана Брнабић, наводи се да држављани те две острвске земље, једне пацифичке, а друге карипске, могу да уђу у Србију, бораве у њој, или само буду у транзиту до 90 или 180 дана у складу са Законом о странцима. 

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је Приштина формирањем
такозване Војске Kосова послала поруку да се спрема за некакав сукоб,
који Србија не жели. Срби никада не треба да буду део те формације,
рекао је Вулин гостујући у нашој емисији „Седмица". Велика Албанија се прави пред нашим очима, цела Европа ћути. Ни једне једине речи. Можете само замислити како би неко реаговао кад би неко уСрбији почео да говори на тај начин. Шта би нам се десило и какве бисмо
претње врло, врло брзо добили и шта би нам се у крајњој линији, не само претење и шта би нам се десило. Играње са великом Албанијом је јако опасно. Већ је узнемирала цео Балкан, а може да уради и много много горе ствари. Хајде да ми Балканци, прво ми, ми којићемо ту живети данас и сутра, на које се та велика Албанија односи, да прво ми кажемо шта мислимо. Зато ме више ћутање Европе брине што ћуте земље које су евидентно на путу стварања велике Албаније и које се припремају да постану храна за стварање велике Албаније, рекао је, између осталог, министар одбране.

Суботичка синагога, један од најлепших јеврејских сакралних објеката у Европи и друга по величини после будимпештанске, отворена је за туристичке обиласке. Посетиоци ће свакодневно моћи да се упознају са историјом архитектонског бисера мађарске варијанте сецесије који је после 115 година од изградње, поново отворен за вернике, грађане и туристе. Обнова је трајала готово четири деценије, а у последњих неколико година, заједничким средствима Србије и Мађарске у потпуности је рекоструисана споља и изнутра.

Уредник и водитељ - Мирослав Војводић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво