Таласање - Шетња

У жељи да помогне женама у прихватним камповима за мигранте Црвени крст Београда, са партнерским организацијама у Шиду и Kикинди и уз помоћ донатора, осмислио је пројекат под називом “Оснаживање жена миграната“. Мигранткиње старије од 16 година могле су током 10 месеци, по сопственој вољи да похађају курсеве прве помоћи и здравствене заштите, енглеског , немачког или српског језика, да науче неки од понуђених заната, упознају културу земље у којој бораве али и да сликају, вајају или на неки други начин покажу своје уметничке таленте. Ову причу забележила је Светлана Младеновић.

У склопу програма „Градови у фокусу", на конкурсу Министарства културе и информисања граду Ваљеву су одобрена средства за пројекат „Трагом великана" којима је недавно купљено пет слика, капиталних дела за овдашњу Модерну галерију. Реч је о платнима која, према речима Војислава Јовановића, директора Модерне галерије Ваљево, имају статус националног уметничког блага и биће део будуће збирке која ће у наредном периоду бити представљена јавности у новом, за њу посебно припреманом простору.

Свечана академија посвећена академику Владети Јеротићу одржана је на Богојављење 19. јануара у Kомбанк дворани, у организацији "Агапе продукције". О њему су говорили наши познати уметници, професори, свештеници, који су уједно познаваоци и поштоваоци лика и дела Владете Јеротића. О томе, и о својим сећањима на истакнутог српског неуропсихијатра и књижевника, разговарамо са Александром Гајшеком, који је домаћин ове Академије.

Пре неколико месеци пажњу јавности привукла је вест да је на првом одбојкашком тренингу изненада преминула девојчица која се више година активно бавила пливањем. У разговору са др Ненадом Дикићем, специјалистом интерне медицине и кардиологом, колегиница Биљана Шујдовић покушала је да сазна колико се озбиљно приступа здравственим прегледима и здрављу деце која се баве спортом.

Са вама је Мирјана Никић.

 

 

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се