Доживети стоту

Старосна граница за одлазак жена у пензију од 1. јануара ове године подиже се за шест месеци. О условима пензионисања, хонорарном раду инвалидских пензионера и о томе ко има право на породичну пензију, разговараћемо са директорком Сектора за односе са јавношћу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Јелицом Тимотијевић.

Говорићемо и о физичкој активности и њеним благодетима за здравље људи у познијим годинама. Kолико и зашто треба да вежбамо и у старости, чућемо од Душана Митића, професора на Факултету за спорт и физичку културу у Београду. 

Емитоваћемо и разговор са протосинђелом Kлиментом, намесником манастира Прасквица изнад Светог Стефана на Црногорском приморју. Та светиња, душа Паштровића, већ шест векова чува православну духовност и несвакидашњу, истиниту причу о Јегору Строганову и његовој ћерки Екатерини.

У рубрици за добру књигу пренећемо део атмосфере после проглашења добитника 65. НИН-ове награде. Представићемо лауреата Владимира Табашевића аутора романа "Заблуде светог Себастијана" који је понео печат најбољег у 2018. години.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Први програм, 9:05.

Насловна слика - Манастир Прасквица (Фото: М. Стојадиновић)

 

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара