Таласање - Шетња

Током посете руског председника Владимира Путина Србији, 17. јануара, предвиђа се највиши ниво безбедности. Како наводе надлежни, биће примењене посебне мере физичког и техничког обезбеђења на трасама кретања штићене личности, али и око објеката које ће посетити, па ће то довести и до измене режима саобраћаја у одређеним деловима Београда. Како се иначе поступа приликом заштите високих званица и које ће све мере безбедности бити примењене због доласка председника Русије, једног од двојице најчуванијих људи на планети (други је Доналд Трамп, председник САД), истраживала је Наташа Аћимовић.

Најавићемо изложбу фотографија под називом „Деца Донбаса", на којој ће бити представљени портрети седамдесеторо деце која су преживела бомбардовања у зонама Донбаса, током три године. Аутори су руски фотографи Ирина Лашкевич и Дена Леви, а за нашу емисију говоре гости: ликовна уметница Снежана Вујовић Николић, организатор Изложбе и пуковник Љубинко Ђурковић, који је недавно посетио Донбас и говориће на отворању ове изложбе.

Слушамо ових дана да је у Србији завладала хиперпродукција романа и да их се на стотине објављује током сваке године. О томе колико је овај жанр популаран говори и податак да је НИН-ов жири критичара, који додељује традиционално признање за најбољи роман, само из прошлогодишње продукције имао да прочита чак две стотине романа. Такво продукцијско (пре)обиље престаје да буде проблем самог НИН-овог жирија - у смислу када и како све те романе пажљиво прочитати и ваљано вредновати - и постаје озбиљна бољка српске књижевности и издавачке политике. О томе разговарамо са Тамаром Крстић, чланицом НИН-овог жирија критике за најбољи роман године.

У Музеју науке и технике вечерас ће бити отворена изложба:" Гојко Варда: шездесет година посвећених дизајну", о једном од најзначајнијих југословенских и српских индустријских дизајнера.

Гојко Варда је међу малим бројем југословенских и српских дизајнера чија су остварења вредна пажње и који су оставили уметнички траг у индустрији, а био је и један од оснивача средње стручне школе, данашње Школе за дизајн у Београду. Наши гости су дизајнер Гојко Варда и Иван Станић кустос Музеја Науке и технике.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво