Новости дана

Председник Александар Вучић састао се са 23 амбасадора земаља чланица Европске уније и шефом делегације Уније у Србији амбасадором Семом Фабрицијем. На састанку у Вили "Мир" су и министри - Ивица Дачић, Јадранка Јоксимовић, Нела Кубуровић, Синиша Мали, као и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Дјурић. Тема састанка није прецизирана. По завршетку састанка медијима ће се обратити председник Вучић и амбасадор Фабрици.

Америчка претња Приштини санкцијама ако не укине таксе на српске производе, показује да подршка Косову неће бити безусловна, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић. Гостујући у Јутарњем дневнику наше телевизије Дачић је рекао да званичне потврде нема, али да се у дипломатским круговима може чути да Рамуш Харадинај у скорије време неће посетити Сједињене Америчке Државе, уколико све остане овако како јесте.

У грчком парламенту је почела расправа о поверењу влади пошто је из ње изашао коалициони партнер странке Независни Грци због неслагања са Споразумом о имену Македоније.

Посланици у британском Парламенту вечерас ће се гласањем изјаснити о споразуму о Бегзиту који је премијерка Тереза Меј постигла с Европском унијом. Мејова је позвала посланике да "још једном проуче" тај споразум, који је био мета оштрих критика британских политичара.  Премијерка је још једном одбила позив да одложи излазак Британије из Еворпске уније који би, технички, почео на пролеће.

Новак Ђоковић рутинском победом над Американцем Мичелом Кругером са 3:0 започео је поход на рекордну седму титулу на Аустралијан опену. Наредни противник је Жо Вилфирд Цонга.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ирена Јеловац.



Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво