Спортски споменар

Гошћа 342. емисије је кошаркашица Снежана Зорић Мијалковић. Читаву карјеру је провела у Црвеној звезди. Током 13 сезона освојила је две титуле државног првака и 4 Купа Југославије. За репрезентацију је одиграла 110 утакмица. Освојила је две медаље на европским првенствима: сребрну 1965. у Бугарској као јуниорка, а бронзану у Холандији 5 година касније у сениорској конкуренцији. Каријеру је завршила 1976. на врхунцу спортских моћи, када је са Звездом освојила дуплу круну, била најуспешнији стрелац лиге и најбоља кошаркашица Југославије.

У емисији ће између осталог говорити: о чувеном тренеру Милану-Циги Васојевићу који је одлучујуће утицао на њено играчко стасавање, Како се као дебитанткиња и најмлађа у првом тиму снашла у друштву далеко искуснијих и већ афирмисаних кошаркашица? Зашто је често одбијала да игра за репрезентацију чак и на највећим такмичењима? Како је подносила неспортску игру противничких кошаркашица, а како тенденциозно суђење? Због чега је завршила каријеру у време када је била најбоља кошаркашица Југославије?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

број коментара 0 пошаљи коментар
Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]