Таласање - Шетња

Неке анализе показале су да је више од десет одсто бачених веш-машина старо мање од пет година. Тако се увећава хрпа смећа, а производња нових уређаја само поспешује загађивање и убрзава загревање планете. Забринути због тога законодавци у ЕУ и неким америчким државама спремни су да произвођачима пропишу обавезу да производе квалитетнију робу која дуже траје и лакше се поправља. О томе ћемо разговарати са Ненадом Бумбићем из удружења “Заштита потрошача” и Игором Јездимировићем, инжењером заштите животне средине.

ЕУ је покушала да на мала врата прогура Закон који би омогућио употребу средстава са неиспитаним ефектом на здравље људи, укључујући и ГМО. И то је једна од тема преподневног магазина.

Међу бројним прописима усвојеним крајем прошле године је и нови царински закон. За привреднике ће од посебног значај бити нови начин комуникације са царином електронским путем.

Спортисти теквондо клуба ГАЛЕБ, у којем су искована многа златна и сребрна одличја, па и она олимпијска, уместо да се у предолимпијској години посвете припремама за Токио, чекају комуналну полицију са налогом за принудно исељење. Оптужени су за нарушавање јавног реда и мира. Коме су и зашто засметали чућемо у данашњој емисији.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

број коментара 0 пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]