Романо Тхем

Бугарски министар одбране Красимир Каракачанов позвао Владу да престану да слушају бриселске званичнике и активисте за људска права јер су Роми постали арогантни и да их друштво више неће толеристати. У међувремену, локалне власти срушиле ромско насеље у селу Воиводиново.

Центар за развој цивилног друштва одржаће три тродневне радионице у Нишу, Новом Пазару и Бору. Тема којом ће се бавити јесте насилни екстремизам код младих.

Национална седница Европског парламента младих на тему „Разноликост и толеранција - уједињење људи", биће одржана у фебруару у БиХ.

Говоримо о Јонелу Сараку из Румуније, необичној личност по много чему. Одлучио је да затражи индијско држављанство, и на тај начин како каже „помогне и другим Ромима да дођу у Индију".

Емисију воде Уна Бериша и Лутвија Антић.
Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво