Новости дана

У већем делу земље снег пада више од 12 сати и температура је испод нуле. Од последица смрзавања преминула је 78-годишња жена из Бранчића, недалеко од Пријепоља. Очекују се веће снежне падавине, уз повећање висине снега од 10 до 20 центиметара, па је у већини крајева на снази наранџасти метео аларм.

У Новој Вароши превентивно је проглашена ванредна ситуација, рекао је председник општине Радослав Васиљевић. Он каже да су морали то урадити како би укључили тешку механизацију у чишћење. Снег прави веће проблеме на подручју Поморавља, Ресаве и Левча. У ивањичким планинским селима угроженим домаћинствима допремају се храна и лекови.

Због снега је дошло до судара аутобуса и аутомобила на путу Крушевац - Каоник на Чокотином брду. Погинуо је возач аутомобила фијат пунто, док су три особе повређене. Возачу аутобуса одредјено је задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву, биће приведен тужиоцу. Претпоставља се да је аутобус проклизао због снега на путу, прешао у супротну коловозну траку и ударио у аутомобил.

Премијерка Ана Брнабић истакла је да се питање Косова и Метохије не сме оставити као замрзнут конфликт, јер утиче на напредак Србије. Указала је на болећивост медјународне заједнице и Европске уније према Приштини. Навела је да је после питања представника једне велике земље која је партнер Приштини питала због чега толеришу све што се дешава на Косову- добила одговор да је реч о младој демократији. То, како је рекла, говори о дуплим стандардима.

Прва група бивших припадника такозване Ослободилачке војске Косова путује у Хаг, где ће их саслушати тужиоци Специјалног суда за злочине које је починила та терористичка организација. У средишту навода из тог извештаја је Хашим Тачи, а поменути су и Рамуш Харадинај, Кадри Весељи, Фатмир Љимај и други. Позив за саслушање у Специјалном суду у Хагу добила је и прва жена припадница О-ВЕ-КА, Раимонда Реар.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и ректор Универзитета уметности у Београду Милета Продановић потписали су Протокол о сарадњи из кога ће, како је речено, проистећи уговори о
конкретним видовима сарадње. Медјусобна сарадња, каже министар Вукосављевић подразумева заједничко промовисање аутентичних уметничких стваралаца, теоретичара и научника у области културне политике и уметности, подизање професионалних капацитета и едукација запослених у установама културе, као и заједничку организацију изложби, концерата, скупова и слично.

У Медија центру стадиона Рајко Митић, фудбалски клуб Црвена звезда одржао је комеморацију Драгославу Шекуларцу. Легендарни Шеки, друга Звездина звезда, биће сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом
гробљу у Београду.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредник вести Ирена Јеловац.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво