Новости дана

Шефица европске дипломатије Федерика Могерини састала се у Бриселу са новим преговарачким тимом Приштине, који је косовска скупштина именовала крајем прошле године. Размењена су мишљења о дијалогу Београда и Приштине, а Могеринијева је поновила неопходност укидања такса које су косовске власти увеле за робу из централне Србије, саопштено је у Европској служби за спољне послове. Она је оценила да је за постизање свеобухватног правно обавезујућег споразума о пуној нормализацији односа неопходна клима која доприноси добросуседским односима. Истакла је како је неопходно да постигнути споразуми буду примењени и поштовани и да се избегавају потези и изјаве који нису у складу са стратешким циљевима и интересима.

Србију чекају компликована дешавања у вези са Косовом и Метохијом и важно је да будемо сложни и јачамо пријатељства која имамо у свету, изјавио је генерални секретар председника Републике Никола Селаковић. Он је за РТС истакао да је Орден Светог Александра Невског којим је руски председник Владимир Путин одликовао председника Србије признање које сведочи о угледу наше земље, али и председника Александра Вучића. Селаковић наводи да је Вучић својом политиком успео да сачува војну неутралност Србије, која не улази у НАТО, али и не уводи санкције Русији и остаје верна европској политици, али има односе са Москвом и Пекингом на највишем нивоу.

Немачка полиција ухапсила је мушкарца, осумњиченог за одавање личних података неколико стотина политичара, јавних личности и новинара, међу којима је канцеларка Ангела Меркел. Ухапшени двадесетогодишњак из покрајине Хесен признао је кривицу и навео да није био свестан размера последица својих поступака. За сада ништа не указује на било какве везе са страним безбедносним службама. Бројни приватни телефонски бројеви, фотографије и поруке објављене су на интернету преко једног Твитер налога. Међу подацима је и адреса електронске поште канцеларке Меркел ,као и број телефакса који она користи.

Данас је други дан Божића, и последњи дан првог дела зимског распуста. Многи су спојили празнике и враћају се са одмора, па се очекују гужве на путевима. Саобраћај је отежан и због ниске температуре, снега и леда. У златиборском крају током дана очекују се гужве, док на јужном делу Коридора 10, као ни на осталим путевима у Пчињском округу за сада нема гужве. Ауто-пут је очишћен, али је коловоз влажан, а на појединим деловима је могућа поледица због ниске температуре.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво