Таласање - Шетња

Које новине су предвиђене реформом финансирања науке? У току је јавна расправа о предлогу новог Закона о науци и истраживању. Један од главних циљева је да се са постојећег пројектног система финансирања пређе на комбиновани институционално-пројектни модел. Како предложена решења оцењује научна заједница, да ли ће будући систем успети да задржи научнике који су остали у земљи и привуче младе људе, разговарамо са професором Владицом Цветковићем са Рударско-геолошког факултета, дописним чланом САНУ.

Да ли је светска економска криза извесна с обзиром да упозорења стижу све чешће од многобројних економиста, па и оних овенчаних Нобеловом наградом? Шта би Србија могла да учини како би евентуалну рецесију дочекала спремније и са „мање удараца" него 2008.године? Гост професор Михајло Црнобрња са ФЕФА.

Да ли ће се обистинити недавне најаве градских челника да ће у Београду током овог месеца почети рушење бесправно подигнутих објеката? Kо ће се први наћи на удару? Чему се могу надати купци нелегалних станова? Хоће ли ће се убудуће примењивати и забрана промета дивље изграђених квадрата? Да ли ће тачка на дивљу градњу бити стављена и у другим градовима Србије, питамо Горана Родића, потпредседника Грађевинске коморе Србије.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

број коментара 0 пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]