Таласање - Шетња

Наш гост је књижевник Гојко Божовић, добитник књижевних награда „Кочићево перо“ и „Кочићева књига“, које додељује Задужбина „Петар Кочић Бањалука-Београд“. Награда „Кочићево перо“, која се додељује за висока достигнућа у савременој књижевности, додељена је Божовићу за књигу поезије „Мапа“, а „Кочићева књига“ за целокупно књижевно стваралаштво.

Антички театар, Свети Наум и Самуилова тврђава су бисери Охрида, познатог туристичког места у Македонији, али ипак, прва асоцијација на овај град је охридски бисер. Породица Талев једна је од најпознатијих произвођача оригиналног охридског бисера и тиме се бави скоро сто година. Са мајстором Ванетом Талевим о тајнама прављења чувеног и врло цењеног вештачког бисера, разговарао је Александар Миливојевић.

Далеке 1989. године, издавачка кућа Креативни центар издала је своју прву књигу - сликовницу „Мачка", коју је написао Симеон Маринковић, а илустровао Добросав Боб Живковић. Причу о 30 година рада и плановима и пројектима у години која је тек почела, забележила је Тања Зељковић.

Зима у Бео зоо врту, нови садржаји и планови. Ускоро ће бити отворен пингвинаријум, а у току су завршни радови у беби зоо врту. Како живе животиње и зашто зебре воле плазма кекс, а мајмуни компот чућемо, између осталог од нашег госта, директора зоолошког врта, Србољуба Алексића.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво