Таласање - Шетња

Наш гост је књижевник Гојко Божовић, добитник књижевних награда „Кочићево перо“ и „Кочићева књига“, које додељује Задужбина „Петар Кочић Бањалука-Београд“. Награда „Кочићево перо“, која се додељује за висока достигнућа у савременој књижевности, додељена је Божовићу за књигу поезије „Мапа“, а „Кочићева књига“ за целокупно књижевно стваралаштво.

Антички театар, Свети Наум и Самуилова тврђава су бисери Охрида, познатог туристичког места у Македонији, али ипак, прва асоцијација на овај град је охридски бисер. Породица Талев једна је од најпознатијих произвођача оригиналног охридског бисера и тиме се бави скоро сто година. Са мајстором Ванетом Талевим о тајнама прављења чувеног и врло цењеног вештачког бисера, разговарао је Александар Миливојевић.

Далеке 1989. године, издавачка кућа Креативни центар издала је своју прву књигу - сликовницу „Мачка", коју је написао Симеон Маринковић, а илустровао Добросав Боб Живковић. Причу о 30 година рада и плановима и пројектима у години која је тек почела, забележила је Тања Зељковић.

Зима у Бео зоо врту, нови садржаји и планови. Ускоро ће бити отворен пингвинаријум, а у току су завршни радови у беби зоо врту. Како живе животиње и зашто зебре воле плазма кекс, а мајмуни компот чућемо, између осталог од нашег госта, директора зоолошког врта, Србољуба Алексића.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се