Доживети стоту

Прво издање емисије у Новој 2019-тој, а уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића, започињемо лепом темом - Петим литерарним конкурсом "Драганова награда" Фондације Бебе Куке. Тим поводом у госте нам долази Надежда Сатарић из Удружења "Amity - Снага пријатељства". Указаће на значај литерарног стваралаштва људи у познијим годинама и на подршку коју им у томе пружа цивилни сектор.

А првих јануарских дана радо се присећамо мудрих сениора  које смо упознали у различитим крајевима наше земље.  Ана Хорват  (83) нам је рецитовала песму "Наша Србија" на прошлогодишњем  Конкурсу "Драганова награда".

У селу Барје Чифлик, подно Старе планине  срели смо старину Видоја Недељковића (87), а у Пироту Владу Манчића (78) с којима смо поделили жал за селом које нестаје.

Разговарали смо и са чика Мирком Ковчићем  из  златиборског села Рожанства. Никад није видео море, ни бању, али је у својој  90-тој години први пут стигао у Врњачку Бању на Једанаесту олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Први програм, 9:05.

Насловна страна - Фото: "Амитy - Снага пријатељства" 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи