Караван

Нордијске земље, тачније Норвешка, Шведска, Финска и Данска важе за најскладније комшије у Европи, а њихов модел изучава се као пример успешне регионална сарадње који би сви требало да следе. Ипак, око једне ствари се никада неће сложити – одакле тачно долази Деда Мраз? Јер, сви полажу право на то да је он њихов земљак… Нас се то њихово комшијско питање не дотиче. Јер, наш Деда Мраз долази искључиво из Немањине улице!

Грађани Србије моће ће од марта ове године да плаћају рачуне системом "препознавања лица", најављује гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић... Али, без обзира на ту новину, они чије лице препознајемо већ годинама, и даље ће плаћати своје рачуне нашим парама!

Још увек се не зна да ли ће општина Лебане да купи две дрвене или две праве камиле... Ма, што каже Вора Радовановић, купили, не купили - испашће грбави.

Поручене су кравате, женски шалови од природне свиле, торбе за плажу, памучни пешкири тежине 500 грама, рукавице од природне овчије коже...  И, сада ви мислите да је то нека поруџбина за локални бутик. Не! То је поручила директорка Института за нуклеарна науке ''Винча''! Зашто? Зато.

Писац текста: Зоран Николић Зозон

Караван Караван

Autor:
Забавна редакција Радио Бeограда 1

Караван се креће ка својој дестинацији већ више од 50 година, увек добро натоварен актуелним хумором и изворним народним песмама. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво