Којекуда

Био је сунчан дан и месец мај... додуше дувао је ветар са реке, али рајско зеленило и плаветнило неба били су сасвим довољни да се каже – диван дан.. У малочас поменуту реку сви се заљубе на први поглед... није то обична река – то је Дрина, зелена красота са сјајем брзих, запењених таласа који су јој попут бљештавог огртача.

Представите себи зелену, али баш зелену ливаду, пространу, испуњену покојом шумицом, покојом кућицом... Пролазите онда уском, малим камењем поплочаном уличицом етно насеља, а улица се зове - Мајчина душица. Скоро да тако и мирише. Око вас омања група малих кућа са именима исписаним на дрвеним таблама: Гоца џин, Нада, Ружица... обична имена људи. Мада ту је и име Роберта Де Нира, али то је зато што је и он пролазио овом лепотом. А поменуту лепотицу Дрину је запамтио и по њој наденуо име својој ћерки.

Онда силазимо стазом до плаже - Шотрине плаже. Несвакидашња лепота довела је овде и филмаџије - снимљене су на овом месту сцене телевизијских серија наше куће, које сте волели: Шешир професора Вујића, Грех њене мајке.. и многе друге. Плажа је понела име прослављеног режисера. Још један од очараних овим местом.

Време је да вам откријемо - Сунчану реку. Етно село у близини Лознице. Настало у давној визији нашег данашњег саговорника. Каже - било је то кукурузиште и неки кућерак, и феноменално лепа Дрина. И у том кукурузишту, у том пространству крај реке, настала је идеја о великом имању, етно селу, новој, занимљвој туристичкој понуди. Ово је прича о раду. Стрпљивом дугогдишњем труду целе породице.

Време је да кренемо заједно у шетњу Сунчаном реком.

Полако и пажљиво, воде вас Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић.


Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи