Таласање - Шетња

Може ли се зауставити нарастајући јаз између екстремно богатих и сиромашних. Један одсто најимућнијих има више од 50 одсто укупног светског капитала. Стручњаци све чешће постављају питање: „Да ли милијардери желе да живе у друштву у коме неће моћи да изађу на улицу.“ Чему воде масовни протести незадовољних грађана широм света разговарамо са економистом Божом Драшковићем.

Недавни инцидент у центру Београда када се накренуо 30 метара висок кран и претио да падне, отворио је питање који услови морају бити испуњени пре постављања ове машине на градилишту. Да ли су процедуре и превентивне мере строжије уколико је реч о насељеним местима. Гост Михајло Ђурђевић, професор са Грађевинског факултета.

У новој „Којекуда" причи шетаћете са нашим репортерима Елизабетом Арсеновић и Мирјаном Никић обалом реке Дрине у месецу мају. То је време и место као оквир за репортажу о етно селу Сунчана река, толико лепом да се тамо снимају филмови и серије, а посетиоце, у случају да су композитори инсипирише на врхунско уметничко стваралаштво.

Европска унија постигла је договор о забрани употребе пластике за једнократну употребу. Пластични отпад се споро разграђује и његови трагови се налазе у многим животињским врстама којима се човек храни. Истраживања Светске здравствене организације показују да једна од хемијских супстанци која је пронађена у многим пластичним производима, делује слично као хормон и веома је штетна по здравље људи. Гошћа Јасминка Ранђеловић, програмски координатор АЛХема.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се