Новости дана

Питање Косова и Метохије биће централна тема седнице Савета безбедности Уједињених нација у Њујорку. Седница је заказана на захтев Србије и Русије и отворена је за јавност. Председник Александар Вучић упознаће Савет безбедности са кризом коју су изазвале одлуке привремених косовских власти - од таксе до формирања такозване војске Косова.

Према незваничним резултатима изборних комисија, Српска напредна странка победила је у све четири општине на јучерашњим локалним изборима - у Дољевцу, Лучанима, Кули и Кладову. Резултате је потврдио и лидер "напредњака" Александар Вучић и додао да су у тим општинама добили више гласова него он на председничким изборима.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да су сви у полицијској станици у Лучанима, у дану локалних избора у тој општини, били изложени линчу групе људи која је упала у станицу. Стефановић је осудио насиље и бахатост и захвалио се припадницима МУП-а који су поступали одговорно и у складу са законом.

Министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић и европски комесар Јоханес Хан потписали су у Бриселу три финансијска споразума о помоћи Србији.  Министарка је нагласила да је реч о бесповратним средствима од око  97 милиона евра за реализацију приоритетних активности у три сектора: заштита животне средине, енергетика и унутрашњи послови.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је на саветовању у Новом Саду да очекује да Радна група до краја децембра достави Влади текст нове медијске стратегије и да у јануару почне јавна расправа. Она верује да сви заинтересовани имају исти циљ, а то су највиши стандарди медијских слобода у складу са оним међународним. Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио је истакао значај безбедности новинара као предуслова за слободу медија.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ирена Јеловац.









Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се