Таласање - Шетња

Ретки ће се сетити да је у Звечанској улици у Београду некада било и Прихватилиште за децу. На тој адреси није већ 20 година, колико траје привремено пресељење у неуслован, скучен простор са мање од 20 кревета. Најугроженијим категоријама деце ускоро ће на располагању бити обновљена зграда некадашње школе “Ћирило и Методије”. Тим поводом наша саговорница је директорка Прихватилишта за децу, Данијела Стајковић.

Хиљаде људи у Шведској пристало је да им поткожно буде уграђен микрочип. Сврха је да се корисницима олакша обављање дневних обавеза које захтевају идентификацију, само уз један покрет руком преко дигиталног читача. Научници су забринути због заштите приватности  корисника, а отвара се и низ питања етичке природе. О томе, за Радио Београд 1, говори водећи светски кибернетичар, Кевин Ворвик.

Представници националних савеза за ретке болести 16 земаља, били су гости Београда, на међународној конференцији. Да ли се пацијенти и у другим државама носе са истим тешкоћама као у Србији, сазнаћемо од саговорника из НОРБС-а.

Ватерполо репрезентација Југославије која је освојила златну медаљу на Олимпијским играма у Сеулу 1988. године, окупила се пре пар дана у Нишу, како би прославили велики јубилеј - 30 година од титуле олимпијског шампиона. Чућемо део атмосфере са тог дружења.

О новој поставци "Шидски пејзаж Саве Шумановића" разговараћемо са директорком галерије "Сава Шумановић" у Шиду.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво