Новости дана

Седница Савета безбедности УН о Косову и Метохији заказана је за понедељак, пише руска агенција Тас и наводи, позивајући се на дипломатски извор, да Запад тражи да седница буде одржана иза затворених врата чему се Русија, како истиче агенција, противи. "Ми сматрамо да је такав приступ израз непоштовања. Зашто се многе вишечасовне седнице одржавају у отвореном формату, док се врата затварају када је реч о Србији?", каже исти извор.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес са забринутошћу је примио вест о томе да је косовска скупштина усвојила три закона чији је циљ јачање улоге и капацитета косовских безбедносних снага. Подвлачи да је резолуција Савета безбедности УН 1 244 и даје једини правни оквир за присуство међународних снага безбедности.

 

Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић каже за РТС да грађани немају разлога за бригу и да је Војска Србије спремна да одговори свим изазовима и ризицима, али да се нада да ће Кфор у свом капацитету и свом мандату обезбедити заштиту свих грађана на КиМ, са тежиштем на српској заједници.

Милан Мојсиловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је оперативна способност Војске Србије много боља у односу на претходни период, као и да је сигуран да ће она бити много већа.

 

Агенција за оцену кредитног рејтинга "Стандард енд Пурс" потврдила је оцену рејтинга Србије на нивоу Б-Б уз унапређење изгледа са стабилног на позитивни, што значи да би кредитни рејтинг у наредних 12 месеци могао бити увећан на Б-Б ПЛУС, саопштили су Министарство финансија и Народна банка Србије. Како се наводи, таква одлука донета је на основу снажног привредног раста и резултата монетарне политике. Министар финансија Синиша Мали каже да добри економски показатељи доносе веће инвестиције, бољи пословни амбијент, могућности за отварање фабрика, нових радних места, и веће приходе у буџету.

 

У Србији снег пада више од 24 сата. У већем делу земље до краја дана и током ноћи очекује се формирање снежног покривача од 20 до 50 центиметара, док ће у Банату бити и већи.

Аутопутеви и сви државни путеви првог и другог реда, као и прилази граничним прелазима и планинским центрима, проходни су за саобраћај, који се одвија нормално у целој земљи, саопштили су "Путеви Србије". Сва расположива механизација и екипе путара су на терену 24 часа и спремни су да реагују по потреби, а обезбеђене су довољне количине соли. Возачи се упозоравају да на пут не крећу без обавезне зимске опреме и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво