Моја књига

Радмила Поповић, новинар и писац, у емисији открива зашто је лично везана за књигу ''Последњи лет за Сарајево'' Моме Капора. Главни јунак романа ''Последњи лет за Сарајево'' Слободан Деспот, који ради као стјуард, током бала у хотелу Југославија, своди рачуне властитог живота, и у том свођењу рачуна пред нама искрсавају призори његове прошлости, првих љубави, живота у Сарајеву, путовања по свету, неуспелог брака, све до сећања на Сарајево захваћено ратом. У хотелу Југославија сусрећу се људи, махом избеглице, који обележавају 30 година од своје матуре, и младићи и девојке који славе своју матуру и улазак у свет зрелости, и кроз овај сусрет младости која пред собом види идеализовану будућност и старости која своди свој горки животни биланс, писац овог романа прича сетом обојену причу о пролазности и несталности људског живота.

Радмила Поповић је магистар филолошких наука. Објавила је до сада 20 књига, међу којима су романи, књиге прича, песме за децу, студије о Милошу Црњанском и другим писцима.... Живела је у Сарајеву и радила као уредник Културно-уметничког програма Телевизије Сарајево. У Београду живи од 1994. године. У Сарајеву је била и током ратних дешавања. Две и по године живота у граду захваћенoм ратним ужасом трајно је обележило нашу саговорницу. Ово болно искуство има везе и са избором књиге о којој Радмила Поповић у вечерашњој емисији говори.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић

 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара