Таласање - Шетња

Најаваљујемо трибину која се одржава сутра у Дому омладине, под називом: “Млади у Европској унији: нове идеолошке тенденције”. Основна питања којима се ова трибина бави јесу: које су то нове политичке и социјалне идеје и тенденције међу младима у ЕУ. Гост је модератор трибине, политиколог Марко Мирановић.

Шта су генерички лекови, које уштеде доносе, с обзиром да су им цене ниже у односу на иновативне, и какав је њихов терапеутски ефекат, питања су за доктора Павла Марјановића, генералног директора "Актависа" за Србију и Црну Гору у чијем саставу је и Фабрика лекова "Здравље" у Лесковцу. Са њим је разговарала новинарка Радио Београда Марина Стојадиновић.

Завршна свечаност пројекта „Караван за климу - Сви активни у борби против климатских промена!" одржава се данас, управо да би се обележио датум, 12. децембар, када је, пре три године постигнут Париски споразум о клими.

Караван за климу осмислио је и спровео Француски институт и Амбасада Француске у Србији, заједно са локалним актерима (општинама, градовима, грађанским друштвом). Циљ пројекта је да пробуди свест о проблему климатских промена код грађана Србије, да убеди предузећа и јавне установе да је зелени раст нова прилика за развој и да промовише једноставна и оперативна решења која свако од нас на свом нивоу може да примени и да се на свој начин бори против климатских промена. Наш гост је Бертран Мије, аташе за сарадњу Француске амбасаде у Србији.

Са Јеленом Милашиновић, из Београдске филхармоније, разговарамо о првом ЦД-у Београдске филхармоније и шефа-диригента Габријела Фелца, који је снимљен за међународно тржиште , најављујемо Новогодишнњи концерт и нова издање Концерта за бебе.

Извештај о актуелним спортским догађајима припремио је наш новинар Владе Радичевић.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво