Новости дана

Најавом додатних мера, званичници у Приштини шаљу поруку Србима, пре свега на северу Космета, да нису добродошли, изјавио је посланик Српске листе Игор Симић. Таксе које су уведене, и које блокирају дистрибуцију хране, лекова и свега што косметски Срби троше, показују колико им је сада отежан живот. Симић је, у изјави за РТС, упозорио да ће нове мере „најдиректније угрозити" опстанак и егзистенцију српског народа, али и Албанаца на Косову и Метохији.

Подсећамо, премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај најавио је нове мере против Србије, али није прецизирано да ли ће бити објављене после данашње седнице Владе.

У Бору је ухапшена медицинска сестра запослена у градској болници због сумње да је зависницима продавала метадон. Министар здравља Златибор Лончар је рекао да је то брука за професију и да Министарство неће толерисате такве случајеве.

Британски парламент гласаће о договору о Брегзиту премијерке Терезе Меј пре 21. јануара, саопштио је њен портпарол. Гласање је требало да буде одржано данас, међутим она је јуче саопштила да је гласање одложжено и тражила додатну потврду од Европске уније да ће гласање проћи кроз парламент, преноси Ројтерс. Додао је да је премијерка Меј раније имала продуктиван састанак са холандским премијером Марком Рутеом. Њих двоје су се договорили да заједнички реше тренутну ситуацију. Меј ће одржати састанак свог кабинета сутра поподне.

Фудбалери Црвене звезде од 21 час играју против Пари Сен Жермена на стадиону "Рајко Митић" утакмицу последњег кола групне фазе Лиге шампиона. Директан пренос је на нашем програму. Црвено-бели још имају шансу за останак у Европи, односно за место у Лиги Европе, а услов је да вечерас победе, а Ливерпул изгуби од Наполија.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво