Ухвати дан

У данашњој емисији истражујемо: да ли у Београду има мање врабаца? Зашто је природна разноврсност важна за урбане средине? Какав је однос друштва према градским зеленим површинама? О овим темама говориће Слободан Кнежевић из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије.

Какве су бројке годину дана после прошлогодишње епидемије морбила и апела стручњака да се што више деце вакцинише против малих богиња? Сазнаћемо од епидемиолога, проф. др Дарије Кисић Тепавчевић из Института Батут.

У нашем јутарњем програму чућете и причу из Пирота где је осам удружења пензионера покренуло иницијативу да се у том граду изгради дом за старе.
Музеј Југославије, најпосећенији музеј у Србији, коначно је добио простор за посетиоце који имају сви други савремени музеји у свету - сувенирницу и кафе за госте.

У Београду и још 4 града у Србији почињу 4. Дани словеначког филма, а најављује их редитељ Драгомир Зупанц.

У сусрет додели најзначајнијих награда за туризам у нашој земљи, са слушаоцима разговарамо о томе који су њихови туристички фаворити у Србији и шта би још могло да се уради да наша земља буде још привлачнија дестинација за стране, али и домаће посетицое.

Ухватите дан уз Радио Београд 1!

Са вама Миша Стојиљковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво