Таласање - Шетња

О новим наркотицима који су се појавили на тржишту Србије, о томе како заштитити младе и шта би све требало да знају и они и њихови родитељи разговарамо са проф др Иваном Димитријевићем, начелником Одељења за болести зависности Клинике за психијатрију Клиничког центра Србије и чланом Владине комисије за борбу против наркотика.

Од данас, РС домен „говори" чак 13 језика и омогућена је употреба 67 латиничних слова, тако да називи домена, између осталог, више не морају да се пишу без квачица и сличних знакова.

Шта све ова новина подразумева и како су, баш, на Међународни дан људских права, отворене могућности за изражавање сопственог идентитета - језика и писма, сазнајемо у разговору са Војиславом Родићем, председником Управног одбора Регистра националног интернет домена Србије.

Регистар за децу са сметњама у развоју, на коме већ три године раде стручњаци Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут", требало би да буде готов у јануару 2020. године. У току су обуке и едукације здравствених радника.

Зашто је овај регистар битан и које су све његове предности? Које су најчешће сметње у развоју деце у Србији и како се манифестују? Одговоре дају др Снежана Плавшић из Института „Батут" и др Снежана Гајић из Специјалне болнице за церебралну парализу и развојну неурологију.

О значају и методама допинг контроле спортиста сазнајемо у прилогу Снежане Пантовић.

Уредник и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи