Недељом за село

У Србији се последњих година интензивно развија воћарство и виноградарство. Подижу се нови засади и виногради, уз примену нових технологија и знања. Тај тренд подржава и Министарство пољопривреде које ће и  наредне године давати субвенције за подизање нових плантажа, али и за прераду воћа. О томе, као и о рејонизацији  и пласману воћа на страна тржишта разговарали смо са помоћником министра пољопривреде Ненадом Катанићем.

Сада је право време за садњу воћа. Стручњаци кажу да је за подизање нових засада  најважније да се изабере право земљиште, уз одређени правац ветрова и да се изврши хемијска анализа земљишта.

У оквиру пројекта "500 задруга за 500 села", држава је по први пут обезбедила средства за подршку двема сложеним задругама. По пола милиона евра добиле су  сложене  задруге Наши воћари из Ариља и Сложни воћари из Новог Сланкамена. Државне подстицаје у вредности од 800 милиона динара ове године добило је 73 задруге.

Управа за аграрна плаћања објавила је прелиминарну ранг листу подносилаца захтева за средства ИПАРД-а за набавку трактора. На листи је 315 имена, а новац ће се одобравати према редоследу док се не потроши 556 милиона динара, колико је опредељено за набавку трактора.

Уредник и водитељ Даворка Тешић. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво