Моја књига

Гордана Крајачић, музиколог и музички критичар, говори о томе зашто јој је важна путописна књига ''Француска надахнућа'' чији је аутор Мићо Цвијетић. Књига ''Француска надахнућа'' говори о Цвијетићевом боравку у Француској, о његовом учешћу на међународном песничком фестивалу у Сету, као и о посети Паризу.

Сет је родно место Пола Валерија, па је тако Мићо Цвијетић читаву ову своју књигу реализовао као својеврсни дијалог са делом великог француског песника. Осим призивања поетског духа Пола Валерија, Цвијетић је детаљно описао медитеранско место Сет и живописна дешавања на песничком фестивалу који се у том месту одржава. Други део књиге посвећен је Паризу, и ту је Цвијетић исказао своју фасцинацију ''градом светлости''.

Књига ''Француска надахнућа'' од почетка до краја прожета је лирским духом, што и није чудо будући да је Мићо Цвијетић и сам песник. Гордана Крајачић говори о читалачком доживљају ове књиге, о прожимањима књижевности, музике и путовања, о свом боравку у Француској и томе како је она доживела ту земљу.   

Гордана Крајачић је била дугогодишњи професор у средњој музичкој школи Станковић. Музичке критике писала је за броје листове и часописе, а сарађивала је и са Радио Београдом. Објавила је 25 књига. Добитник је већег броја награда и признања.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић

 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво