Ноћни програм - Међу световима свет

Наша гошћа биће Јована Глигоријевић, помоћник главног уредника часописа "Време" која је својом личном причом о искуству са депресијом усковитлала јавност. Шта је навело једну успешну жену да "оног тренутка кад сам себи признала да сам болесна", то призна и другима око себе? Јована је тако постала једна од особа које су пристале да "изађу из сенке" стигме, стида и срама које окружују менталне болести. Под овим насловом организован је 2016. покрет Светске банке и Светске здравствене организације који има за циљ да ментално здравље, уместо сталне маргинализације, буде један од приоритета глобалног развоја. То је уједно био и слоган Светског дана менталног здравља.

Са Јованом ћемо разговарати о клиничкој депресији и неким њеним аспектима, посебно о самоубиству и обраћању за помоћ.

У другом сату наши слушаоци могу да се директно укључе у емисију преко бројева 011/322 50 99 и 011/322 52 99 и поделе са нама своје утиске и искуства.

Аутор емисије је Бранка Кордић, клинички психолог.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]