Таласање - Шетња

Међународни дан волонтера обележава се сваке године 5. децембра са циљем да се истакне и покаже захвалност свим људима који посвећују своје драгоцено време и вештине у многим друштвеним организацијама . Волонтеризам и волонтерски рад представљају један од најефикаснијих облика учествовања грађана у развоју заједнице, афирмишући оно најплеменитије у људима – слободу, једнаке могућности и правду за све људе. Наш гост је, координатор размене волонтера Бојан Бероња из организације Млади истраживачи Србије.

Мирослављево јеванђеље, најстарији сачувани српски илустровани ћирилични рукопис, биће изложено у Народном музеју у Београду сваке суботе у децембру, као и у петак 7. децембра. Ово културно добро од изузетног значаја, уписано на листу Унеска - Памћење света, може бити излагано само десет дана током једне године, на основу закључка Народне библиотеке Србије као матичне установе за заштиту старе и ретке књиге. О томе говори историчар уметности Лидија Хам, из Народног музеја.

Министрарство за иновације и технолошки развој, уз подршку Скупштине Града Београда и Канцеларије за младе, започело је програм подршке развоју женског иновационог предузетништва и, ових дана, наменило је бесповратна средства у износу од 100 милиона динара за наредну годину. Циљ је да што више младих девојака, као и жена у средњим годинама започне сопствени бизнис.

Наша гошћа је текстилна дизајнерка, Иванка Стаменовић, која је после отказа решила да покрене самосталан посао и сада је председница удружења Екобаг. Удружење запошљава жене старије од 50 година, које шију торбе од билборда.

Екипа Радио Београда, боравећи недавно на Косову и Метохији, посетила је повратничку породицу Димић, Срђана и Виолету, који, са двогодишњшом ћерком Емилијом, живе у селу Извор, општина Ново брдо. Слушаћете причу о свакодневном животу обичних људи у околностима које намеће вишегодишња тешка ситуација у Косовском Поморављу.

Са вама је Мирјана Никић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво