Недељом за село

Аграрни буџет за наредну годину већи је за 7,6 милијарди од овогодишњег и усмерен је на развој, односно инвестиције у пољопривреди. Највише средстава, више од 80 одсто, издвојено је за директне подстицаје и мере руралног развоја за које је наредне године намењено 8 милијарди динара. Субвенције по хектару остају 4 хиљаде динара, а подстицаји за товну јунад повећавају се са 10 на 15 хиљада динара по грлу.

Због дугог сушног периода пшеница у Војводини слабо ниче, док је на југу земље, у Нишавском округу, засејано мање од 10 одсто планираних површина. Очекује се да ратари ипак неће одустати од сетве и да ће трактори изаћи на њиве чим се за то стекну услови.

Укрупњавање пољопривредног земљишта кроз комасацију иде веома споро. Како би се убрзао тај процес, Министарство пољопривреде најављује доношење посебног закона о комасацији.

Село Враново, код Смедерева, познато је по производњи печурака. О томе како се гаје печурке и колико је то уносан посао разговарали смо са малим произвођачем Небојшом Пантићем.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво