Таласање - Шетња

Док се у Европској унији рециклира око 60 одсто отпада, у Србији се преради тек 10 одсто употребљених производа. И тако скроман удео могао би бити доведен у питање, јер рециклери већ трећу годину за редом имају проблем наплате прерађеног опасног отпада. Буџет за заштиту животне средине за идућу годину је нешто већи, али неће променити чињеницу да се за ове намене у Србији издваја и до 20 пута мање него у европским земаљама. Саговорник нам је  председник Удружења рециклера Србије, Владимир Живаљевић.

Један од наших највећих научника, Мика Алас, у свом породичном дому на Косанчићевом венцу, написао је око 500 радова.

Та кућа је данас приватно власништво, а недавно се појавио оглас за њену продају. Друштво математичара Србије сматра да је та кућа својеврстан споменик културе и упутило је иницијативу да буде претворена у легат.

Подсетићемо се шта доноси Закон о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским теренима, који је недавно изгласан у републичкој Скупштини.

Чућемо сегменте нове приче коју нам у недељу доносе ауторке емисије Којекуда и сазнати какав утисак оставља изложба радова који славе великог римског песника Овидија са дистанце од два миленијума.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво