Таласање - Шетња

Музеј Југославије ће 1. децембра 2018, на дан када се навршава 100 година од уједињења Срба, Хрвата и Словенаца у једну државу, отворити изложбу „Дан вредан века“. Због радова у згради Музеја 25. мај, изложба ће се одржати у Палати Србија на Новом Београду. Палата Србија изабрана је из више разлога, а главни је чињеница да је један од пројектаната тог велелепног објекта, који представља симбол социјалистичке Југославије, Михаило Мика Јанковић, архитекта који је потписао и пројекат првог наменског музеја у Београду – Музеја 25. мај (данас у саставу комплекса Музеја Југославије). Наши гости су аутори ове изложбе.

Најавићемо завршну конференцију пројекта „Шуме и клима". То је пројекат који се бави израдом методе вредновања површина за пошумљавање у измењеним климатским условима, јер је локалним самоуправама потребна подршка у избору локација и начину садње одређених врста. Разговарамо са Николом Младеновићем, мастер инжењером заштите животне средине, једним од истраживача у пројекту.

У емисији говоримо о утицају друштвених мрежа и интернета у савременом свету и последицама које обликују ове нове околности наше свакодневице. О томе говори Далибор Петровић, социолог.

Удружење медицинских сестара-техничара Клиничког центра Србије „Сестринство", објавило је недавно књигу „Историја сестринства у Србији (Од манастирских болница до краја Другог светског рата)". Реч је о свеобухватном издању, првом те врсте у нас, које подробно, поткрепљено историјском грађом, документима и фотографијама прати развој сестринства и здравствене неге на овим просторима, од првих историографских трагова до средине прошлог века. О књизи и истраживачком раду који је ово дело захтевало, за наш програм, говори ауторка, Станојка Копривица Ковачевић.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи