Ноћни програм - Међу световима свет

Тема емисије "Међу световима свет" биће ментализација. Наш гост ће бити Владимир Боровница, психолог и породични психотерапеут, који ће нам појаснити овај, релативно новији психолошки појам. Шта је то, заправо, менатилизација? Како се развија ова изузетно важна вештина? Како нам она помаже у регулацији осећања и њиховом разумевању? Које су последице сиромашног капацитета за ментализацију? Шта је циљ терапије засноване на ментализацији (МБТ)? Ово су су нека од питања, а одговори ће нам помоћи да разумемо овај појам и важност најранијих односа родитељ-дете.

У другом сату емисије отварамо телефонске линије за наше слушаоце, 011/322 50 99 и 011/322 52 99. Поделити свој проблем или неку личну ситуацију са психологом и другим слушаоцима може бити лековито због подршке и проширивања видокруга могућности које човек, загледан у сопствени проблем, често није у стању да види.

Аутор емисије је Бранка Кордић, клинички психолог.

број коментара 0 пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]