Таласање - Шетња

О резултатима истраживања о инклузивном образовању који су показали да је у тој области потребно још много да се уради као и да би школе морале да се прилагођавају могућностима деце са посебним потребама. Наша саговорница је Гордана Цветковић, руководилац Групе за образовање мањина, социјалну инклузију и заштиту од насиља и дискриминације Министарства просвете.

Чланови уметничког музичког удружења „Класикум" учествују у пројекту укључивања класичне музике у рад институција попут специјализованих школа и болница, а циљ је оплемењивање свакодневице суграђана или пацијената који су из различитих разлога онемогућени да посећују културне и социјалне догадјаје. О „Класици у посети" говори пијанисткиња Маша Бабић, једна од оснивача Удружења.

Вечерас у 19 часова у Великој сали Југословенске кинотеке биће промовисана монографија о диви српског глумишта Милени Дравић. У емисији имате прилику да чујете најинтересантније делове из монографије „Милена Дравић или кључ снова" тв аутора, документаристе и писца Аните Панић.

Шта значи у преводу на српски, реч Ђердап? Зашто је најужа клисура на Дунаву савршено место за хидроелектрану? Ко је био Децебел, зашто се приликом приликом нижег водостаја реке назиру торњеви цркава из воде Ђердапског језера чућете од Невене Болдорац из Туристичке организације Кладово.

У нашем преподневном магазину говоримо и о квалитету хране на рафовима српских продавница. Каквог је квалитета, колико је безбедна, какве сировине користи прехрамбена индустрија и колико произвођачи поштују прописе.

Уредник и водитељ - Дијана Иванов Кадић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи