Таласање - Шетња

Захтев Косова није прошао ни у другом кругу гласања, сазнаје РТС. Против пријема Косова у Интерпол гласала је 51 држава, 68 је било за, а уздржано 16. Гласању је претходила пауза која је одређена како би, сазнајемо, делегације изашле из сале и како би САД, Британија и Турска извршиле додатни притисак на земље чланице пре другог круга гласања. Министар Небојша Стефановић оштро се успротивио одређивању паузе и на питање председавајућем на основу чега је одређена пауза није добио одговор. Прве реакције на почетку емисије.

У наставку:

Око 32 милиона долара дали су грађани Србије у добротворне сврхе у 2017. години, а истраживања показују да су грађани и компаније све спремнији да донирају у хуманитарне сврхе, речено је на отварању дводневне Националне конференције о филантропији: Будућност давања. У емисији говоримо о виталној улози државе, приватног сектора и грађана у развоју филантропије у једном друштву.

Чланови уметничког музичког удружења "Класикум" учествују у пројекту укључивања класичне музике у рад институција попут специјализованих школа и болница, а циљ је оплемењивање свакодневице суграђана или пацијената на дужем болничком лечењу који су из различитих здравствених, социјалних или других разлога онемогућени да посећују културне и социјалне догађаје. Концерти под слоганом „Класика у посети" до сада су одржани на различитим локацијама, а о томе нам говоре чланови овог удружења.

Међународни дан детета обележава се 20. новембра. Овај дан се обележава да би се скренула пажња на обавезе друштва према деци као и на проблеме са којима се деца суочавају. О томе шта су потребе деце у Србији и шта све држава треба да уради како би се положај деце у земљи поправио говори директорка Уницефа за Србију Ређина де Доминићис.

Биће речи и о и резултатима истраживања о инклузивном образовању, који показују да је ову област потребно оснажити и да се школе морају више прилагодити могућностима деце са посебним потребама.

Психолошка истраживања показују да је код младих, на глобалном нивоу, присутан страх од емоционалних везивања и дугорочних ангажовања што се може повезати са индивидуализмом, потрошачким хедонизмом, као и са заменом реалног виртуелним, необавезним и необавезујућим интеракцијама. Зашто млади данас стрепе, чега се плаше, да ли су и колико анксиозни и како на то да утичу, питања су о којима је било речи на синоћној трибини у Дому културе Студентски град.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво