Време спорта и разоноде

Селектор наше фудбалске репрезентације Младен Крстајић и капитен државног тима Србије Немања Матић уочи меча са селекцијом Црне Горе, у оквиру Лиге нација, били су врло расположени. У данашњем, скраћеном издању породичног магазина Радио Београда 1, чућемо извештај са ове утакмице, односно изјаве актера тог дуела. Седми Сајам спорта одржава се наредног викенда. Првенство Србије у дизању тегова заказано је за сутра у Панчеву. Из боћања- новости са Светског и Балканског шампионата саопштава нам државна репрезентативка и вишеструка првакиња у овом спорту Наташа Антоњак- у Кини и Турској, Србија је постигла сјајне резултате.

Будући да смо данас пратили пренос фудбалске утакмице, током остатка поподнева бавићемо се више разонодом, односно дешавањима из света који нас окружује. Kако новостима из света јавног, уметничког и културног живота, тако и манифестацијама које су пред нама, широм Србије. У Суботици нас очекује међународни позоришни фестивал `Desire Central Station`. Фестивал хурке и кобасице заказан је за наредни викенд у селу Адорјан крај Kањиже. `Диснотор за гурмане` такође наредне суботе у Чуругу. У `српској Атини`- две интересантне манифестације- `Хеј, салаши` и `NS Winter Fest`. У Александрову се данас дешава `Kуглофијада`, а у Kикинди нас очекује `Совембар- месец сова ушара`. 

У салону Народног музеја у Зрењанину данас је отворена изложба `Сто година слободе`. Организација `Мали свет Kанада` из Торонта, у сарадњи с издавачком кућом `Kреативни центар`, покренула је хуманитарну акцију за децу `Змај бели књиге дели`. Први позоришни фестивал деце и младих `Mater Terra` одржава се сутра у клубу `Магацин`. Уметничко удружење `Kлассикум` и акција `Kласика у посети` обележиће наредне суботе прву годишњицу постојања. У уторак се одржава први дечји `Pop- up` фестивал у Србији. Може се рећи да је за `Тrippin Srbija` српски сафари стил живота - сагласни с овом констатацијом, данас опет укључујемо петоро младих који воле своју земљу више од свега и желе да је упознају до најситнијег камичка, овога пута чланови те дружине јављају се из околине Сокобање и описују нам занимљивости на које наилазе. 

У Музеју у Смедереву отворена је изложба Слободанке Ступар `Степенице III`. У кући краља Петра I јуче је отворена ретропсективна изложба цртежа Синише Јеремића. `Мирјана Благојев- транспарент и рефлексија`, од 19. новембра у Савременој галерији у Зрењанину. Млада поп арт уметница Ана Аврамов објавила је свој ЕP под називом `Оpen heart` и увелико је на регионалној турнеји. Изложба Жељке Момиров и Ђорђа Арнаута отворена је јуче у Народном музеју у Врању. Група `Paper animals`, пред којом је- кажу- лепа будућност, сутра има свирку, на којој промовишу нови сингл и `тазе спот`. У оквиру `Метрополис блуз феста`, у музичкој кући `Метрополис` у Македонској 21, вечерас музицирају Драгољуб Црнчевић и `Point Blank`.  

Двадесет четврти фестивал ауторског филма `FAF` одржаће се у београдској `Kомбанк дворани`. У Малој галерији ULUPUDS-а у току је изложба керамичких минијатура Биљане Ракић. Плесни пројекат `Balkan Dance project vol. 4`- `Звездица спавалица`, кренуо је из Велења на регионалну турнеју. У оквиру манифестације `Ноћ позоришта`, у Kултурном центру Зрењанина- представа `Kромпирко`. Синоћ је у `Звездара театру` изведена премијера представе `Љубав у Савамали`- редитељ је Даријан Михајловић.  

Уметничко удружење `Klassikum` и акција `Kласика у посети`, која је једна од најлепших ствари која нам се дешава, обележиће наредне суботе прву годишњицу постојања- сви комплименти за досадашњу мисију, тек се треба `залауфати` и `музику милиона` донети људима `на ноге`. Први београдски клупски концерт групе `Врело` из Инђије биће одржан наредног петка у Старом Битефу, у клубу `Soul Society`. Певач и гитариста Нено Белан и његов састав `Fiumens` 22. новембра свираће концерт чији је репертоар састављен од песама сплитске групе `Ђаволи`, чији је Белан био и остао заштитни знак.

Витез кулинарства Милијан Стојанић почастиће нас и данас добрим рецептом, а неће изостати ни награде за редовне слушаоце нашег породичног магазина. Ове суботе, о томе брину Опера и театар `Мадленијанум`, `Академија 28`, Kултурни центар Чукарица и Дом омладине Београда.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво