Недељом за село

Због велике суше која је захватила целу Србију, сетва пшенице још није завршена. Према проценама Института за примену науке у пољопривреди,  до сада је засејано око две трећине од око 600 хиљада хектара планираних површина под пшеницом. У Шумадији, као и на југу земље сетва је на почетку, а у Војводини сви озими усеви веома  слабо ничу.Представници Министарства пољопривреде, као и стручњаци, сматрају да сетва треба да се настави , без обзира што су истекли и толерантни агротехнички рокови.

На дигиталном порталу Републичког геодетског завода-Геосрбија, али и на сајту Министарства пољопривреде, од пре неколико дана налазе се све информације о државном пољопривредном земљишту. Захваљујући томе грађани могу да имају увид у сваку парцелу, да сазнају како се она користи, да ли је у закупу или је предмет реституције, па чак и на којој је надморској висини.

У селу Вучић у општини Рача разговарали смо са Дејаном Јовићем, једним од највећих произвођача свиња у том делу Србије. Он каже да је навећи проблем у свињарству нестабилно тржиште, односно варирање цена.

У емисији ћемо вам представити и младог економисту Николу Милошевића који је, уместо да седи у канцеларији, подигао  засад ароније од које прави органске сокове. И није се покајао. 

Чућете и о чему је колегиница Наташа Аћимовић разговарала са Нуром Зукановић коју је затекла како чува овце подно Пештера.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи