Доживети стоту

Хришћанско-хуманитарно удружење „Хлеб живота“ већ 26 година помаже старијим особама на територији Града Београда. Њихови волонтери им дају психолошко-социјалну подршку, доносе пакете хране и одеће и помажу у кућним пословима и набавци лекова. О томе ко и како може да добије помоћ од Удружења „Хлеб живота“ сазнаћемо од председнице Управног одбора Јасмине Тошић и социјалне раднице Снежане Шарић.

А поводом пунолетства наше емисије, председница Геронтолошког друштва Србије др Драгана Динић ће указати на значај јединственог радијског концепта о старијој популацији који се већ 18 година емитује на Првом програму Радио Београда.

Далеке 2000. године, 10. новембра, тада у суботу у осам сати увече, на Првом програму Радио Београда, емитована је прва емисија "Доживети стоту". Један од њених оснивача и први уредник и водитељ, Видак Масловарић, биће са нама у студију. Подсетиће нас како је стасавао програм за сениоре и на сараднике који су помогли да емисија траје све до данас.

У репортерском запису Соње Живковић представићемо и седамдесетседмогодишњег Грка Јорданиса Органзиса. Сваке недеље са радошћу долази у цркву светог Саве у Солуну. Рубрику за добру књигу издвојили смо за роман "Већ две хиљаде година..." румунског писца Михаила Себастиајна, уз приказ Светлане Младеновић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд 1, 9.05.

Насловна - Екипа емисије Доживети стоту са првим и садашњим уредником 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи