Таласање - Шетња

Београд је прошле седмице био стециште бројних произвођача, купаца и дистрибутера висококвалитетне хране. Међу учесницима отворено је питање куда иде домаћа прехрамбена индустрија, али и где је место малих произвођача на тржишту. Без њих нема очувања идентитета, гастрономских карактеристика, традиционалних знања и вештина. Васо Лекић, познат као творац бренда “Бакина тајна”, осмислио је начин како да сеоске произвођаче повеже са урбаним потрошачима и у велике градове доведе квалитетну и здраву храну. О томе ћемо са њим разговарати у првом делу емисије.

Посветићемо пажњу и оболелима од дијабетеса. 14. новембар је Светски дан борбе против ове болести са којом се само у Србији суочава око 700 хиљада људи. Једна трећина сазна да су оболели тек кад се због тегоба јаве лекару. Шта треба знати о овом обољењу и како са том болешћу живети квалитетно, питања су за наше саговорнке из Удружења "Плави круг".

Центар за науку организује манифестацију која повезује науку и уметност. Уз садejство са новим технологијама овај спој представља један нови вид културе. Смисао изложби и радионица је да сами учесници буду креатори својеврсних уметничких пројеката. О томе ћемо сазнати нешто више у другом делу емисије.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара