Новости дана

Председник Александар Вучић је изјавио да ће дијалог у Бриселу бити настављен када Приштина престане да крши споразум ЦЕФТА. Он је рекао да Београд никога не уцењује, али да нема дијалога са онима који крше споразуме и правила која су сами прихватили. Додао је, како  Србија неће пристати на притиске.

Председница скупштине Маја Гојковић разговарала је у Београду са председником Националног већа аустријског парламента Волфгангом Соботком. Истакла да је Соботка дошао са поруком да су земље западног Балкана добродошле у Европској унији. Аустријски званичник је потврдио да ће Србија бити радо виђен део Европске уније уколико настави да се ангажује у борби против корупције и залаже за владавину права.

Другог дана посете Берлину, премијерка Ана Брнабић учествовала је на радном доручку у организацији  Фондације Кербер, где је са члановима Бундестага, представницима Фондација Конрад Аденауер и Фридрих Еберт разговарала о дијалогу Београда и Приштине, као и економским и друштвеним реформама које спроводи Србија.

Малопродајне цене у Србији у октобру су, у односу на септембар, увећане за 0,3 одсто, а у поређењу са октобром прошле године повећане су за 2,2 процента, саопштио је Републички завод за статистику. У октобру су највише  поскупели одећа и обућа два одсто, транспорт 0,9 одсто, рекреација и култура 0,4, храна и безалкохолна пића 0,3 одсто, а издаци за воду, електричну енергију, гас и друга горива 0,2 одсто.

Први тенисер света Новак Ђоковић нову сезону започеће на турниру у Дохи, објављено је на сајту српског тенисера. Ђоковић прошле године није наступио у главном граду Катара, а турнир из серије 250, ове године се игра од 31. децембра до 5. јануара 2019.

Уредник: Мирослав Војводић.

Уредник вести: Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи