Новости дана

Председник Србије Александар Вучић захвалио је Француској на поруци поштовања према српским жртвама у Великом рату, коју је српској јавности данас пренео француски амбасадор у Београду Фредерик Мондолони. Вучић је на Твитеру поручио  да ће Србија на величанствен начин дочекати председника Макрона. Амбасадор Мондолони упутио је извињење председнику Вучићу и српском народу због протокола и распореда седења на свечаности обележавања Дана победе у Паризу. Реч је о неспретности која је, како је оценио, за жаљење.

Поводом најаве о формирању косовске војске, потпредседник Српске листе Игор Симић понавља да Српска листа има јасан став и да неће то подржати јер је у супротности са резолуцијом 12 44 Савета безбедности и није у интересу српског народа.

Премијерка Ана Брнабић почиње посету Берлину, која ће трајати до среде, 14-тог новембра. Она  ће учествовати на Привредном форуму у организацији листа ''Зидојче Цајтунг", а тема панела на којем ће премијерка говорити, заједно са премијерима Естоније и Исланда, Јиријом Ратасом и Катрин Јакобсдотир, је ''Дигитална Европа: визија три земље".

Израелски премијер Бењамин Нетањаху скратио је посету Паризу и кренуо у Израел након избијања насиља дуж границе са Појасом Газе, преноси Ројтерс. Израелске снаге убиле су најмање 7 Палестинаца, а ракете су испаљене на израелска насеља дуж границе. Претходно су
палестински званичници објавили да су израелске безбедносне снаге убиле команданта Хамаса у Појасу Газе. Промењена су поједина слетања и полетања авиона са међународног аеродрома "Бен Гурион", који како наводе израелске аеродромске власти, може да буде у домету ракета палестинских екстремиста у Појасу Газе.

У саобраћајној несрећи која се јутрос догодила на углу улица Ресавске и Крунске у Београду, када су се сударили трамвај на линији број 12-ест и путничко возило марке Дачија, погинуо је пешак, повређено је четворо путника из трамваја и из путничког возила. На лице места изашли су градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић и директор ГСП-а Радиша Момчиловић.

Због пада цена нафте на светском тржишту, гориво у Србији је јефтиније али не много и не на свим бензинским пумпама. Стручњаци прогнозирају да ће цена црног злата остати између 60 и 80 долара по барелу, упркос санција које је Америка увела Ирану.

Српски боксери освојили су седам медаља на престижном 48-мом турниру Златни гонг у Скопљу, а пехар за најбољег страног боксера припао је српском репрезентативцу Дамјану Грмуши. Турнир Златни гонг је финална провера српских боксера пред 61-ву по реду Златну рукавицу, која се од 29-тог новембра до 1-вог децембра одржава у Нишу.

У Лондону је почео завршни АТП мастерс турнир. Новак Ђоковић игра против Американца Џона Изнера.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се