Код два бела голуба - 50 година емисије

Специјалне емисије сваког понедељка поводом пола века непрекидног трајања емисије „Код два бела голуба“. Историја дуга 50 година испричана сећањима њених стваралаца (уредника, музичких уредника, аутора текстова, глумаца, тон мајстора) и документована инсертима из најбољих емисија.

Писци, новинари, редитељи, глумци, тон-мајстори, продуценти... Сваки од ових сарадника допринео је да емисија ''Код два бела голуба'' постане препознатљива, и да стекне наклоност слушалаца. У вечерашњој емисији представљамо два таква вредна сарадника - Алмиру Котло, аутора емисија и Предрага Томића, дизајнера звука.

Алмира Котло, дугогодишњи је сарадник и аутор великог броја емисија. Од емисије која говори о преводима дела Вука Стефановића Караџића, преко емисија посвећених Бранку Ћопићу, Јован Кљајићу, Глиши Возарoвићу, Бранку Лазаревићу, Јелисавети Начић, Милану Јовановићу Стоимировићу, Витомиру Богићу, па све до емисија у којима је реч о породици Дунђерски, о Калемегданском парку, Коларчевој задужбини, о Светској изложби у Паризу 1889. године... Низале су се разне теме и испричане бројене приче у емисији ''Код два бела голуба'', којих се Алмира Котло овом приликом присећа.

Предраг Томић, дизајнер звука, један је од оних сарадника који су допринели томе да емисија  звучи тако да су у слушаоци у њој могли истински да уживају. Предраг Томић се присећа почетака рада на радију, говори о духу времена који је седамдесетих и осамдесетих година прошлог века владао у нашем друштву, о томе шта му је значио рад у емисији, говори о људима са којима је сарађивао и о томе како су снимане емисије ''Код два бела голуба''.  
    
Аутор емисије: Војислав Карановић

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво