Новости дана

У Србији је у току Здружена тактичка вежба с бојевим гађањем "Век победника 1918-2018", која се одржава у част обележавања 100 година од победе у Првом светском рату. Вежба је почела на Пасуљанским ливадама код Ћуприје, а истовремено се изводи на још девет локација. Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем на полигону "Пештер" присуствовао је председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, председник Републике Српске Милорад Додик, представници Војске, дипломатског кора и црквени великодостојници. По завршетку вежбе, председник Вучић је честитао свим припадницима Војске који су учествовали на данашњој вежби. Војска Србије је, како је рекао Вучић, данас показала да може да чува саму себе.

Председник Александар Вучић поподне путује у Париз, где ће сутра присуствовати свечаној церемонији поводом обележавања сто година од завршетка Првог светског рата. Током боравка у Паризу, председник Вучић састаће се и са немачком канцеларком Ангелом Меркел. У француску престоницу већ је стигао амерички председник Доналд Трамп. По доласку у Париз за шефа Беле куће организован је дочек испред Јелисејске палате. Француски председник Емануел Макрон изјавио је да Европа мора да преузме већу одговорност за сопствену одбрану и истакао да се са америчким председником Доналдом Трампом сложио да постоји потреба за "већим уделом" Европе у НАТО-у.

Агенција Фич Рејтингс потврдила је "Б-Б" кредитни рејтинг Србије за дугорочно задуживање у домаћој и страној валути са изгледима за његово даље побољшање. У извештају се наводи да је очувана стабилност цена и да се очекује да се инфлација следеће године креће циљано, у оквиру 3 процента. Процењује се да ће и ове године, уз висок раст државних инвестиција, бити остварен суфицит у буџету, а истиче се и план Владе Србије да приоритети у буџету за наредну годину буду капиталне инвестиције, смањење пореског оптерећења на рад и мере за подизање животног стандарда.

Пензионерима данас стиже први део окотобарских примања са повишицом од 5 до 13 одсто. То је омогућено добрим стањем у државном буџету, кажу у Влади. Министар финансија Синиша Мали поручује да ће пензије бити све веће, како Србија буде бележила раст из године у годину.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи