Таласање - Шетња

Пре сто година Немачка је капитулирала пред захтевима савезничких држава, а Велики рат је након четири дуге године и неколико милиона погинулих коначно био завршен. Празник посвећен Дану примирја у I светском рату се у Србији обележава уз ношење беџа који представља комбинацију легендарног Ордена албанске споменице и цвета Наталијине рамонде. О овом , али и о другим цветовима симболима страдања кроз историју, за нашу емисију говори историчар Чедомир Антић.

У Историјском музеју Србије 12. новембра свечано се отвара репрезентативна изложба „Крај Великог рата 1917-1918", коју ће посетиоци моћи да погледају од 13. новембра. Изложба је савремени музејски пројекат који настоји да аутентичним материјалима, упечатљивом сценографијом, звучним и светлосним ефектима и употребом технологија проширене и виртуелне стварности, што потпуније и веродостојније приближи догађаје из последњих ратних година када је српска војска, након великих страдања и опоравка у савезничким земљама, започела операције за коначну победу и повратак у отаџбину. Наш гост је коаутор Изложбе, историчар Небојша Дамјановић.

Новинари Радио Београда су недавно боравили на Косову и Метохији и том приликом забележили неколико прича о животу Срба јужно од Ибра. Чућете како изгледа свакодневица једне од малобројних становница српске националности у Приштини, са којом је разговарала Александра Младеновић.

У данашњој емисији говоримо о програму „Ел система", иновативној методи у музичком образовању у који су укључена деца из социјално маргинализованих група, и о новој терапији лечења оболелих од меланома.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво