Новости дана

У Београду је одржан  састанак српско-руског  Међувладиног комитета за трговинску , економску и научно-техничку сарадњу.Шеф дипломатије Ивица Дачић и потпредседник руске Владе Јуриј Борисов изјавили су да су разговарали о припреми посете председника Русије Владимира Путина Србији у јануару следеће године. Дачић је на заједничкој конференцији за медије рекао да је та посета за нас веома важан политички догађај. Како је навео,било је речи и о споразумима који би тада могли бити потписани.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров оценио је да су пропали напори Европске уније у посредовању између Београда и Приштине, јер је Приштина одбила да реализује све до сада постигнуте договоре, пре свега формирање Заједнице српских општина, пренео је Спутњик. Лавров је нагласио и да се на Приштину врши притисак споља, пре свега из Сједињених Америчких Држава, да формира сопствену војску.

Највиши представници косовске владе Рамуш Харадинај и Енвер Хоџај најавили су могућност повлачења из дијалога са Београдом, уколико Косову не буде изгласана визна либерализација.

Пензионерима у Србији стиже октобарска пензија увећана од 5 до 13 одсто. Министар финансија Синиша Мали поручује да ће принадлежности бити све веће како Србија економски јача. Он је у Дневном центру и клубу за дружење најстаријих суграђана "Радана Пупић" у Београду, оценио  да је повећање резултат њиховог одрицања и захвалио им је на свему што су урадили за Србију.

Аустралијска полиција саопштила је да је мушкарац, који је напао ножем три особе у Мелбурну, возио аутомобил крцат плинским боцама, које су се запалиле. Напад се  третира као тероризам. Једна особа је страдала, а нападача је упуцала полиција. Он је касније преминуо у болници.

Оставка председника Српске академије наука и уметности академика Владимира Костића упућена је секретарима одељења САНУ, речено је у Председништву Академије. Костић је замолио одељења да се о томе изјасне у што краћем року.

Уредник и водитељ - Мирослав Војводић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво