Моја књига

Музичар Драган Марковић, познат и као Маре Ди Луна, легенда домаће блуз сцене, оснивач ''Блуз квинтета'', ''Поинт бланка'' и ''Ди Луна бенда'', говори о томе како је открио књижевна дела руског писца Ивана Алексејевича Буњина, и зашто су му се та дела допала. Иван Алексејевич Буњин (1870-1953) писао је прозу, поезију, есеје и путописе.

Његову књижевност одликује реалистички осећај за детаљ, богата експресија и лирска рафинованост. Буњин је описивао пропадање племићког света, трагао за запретаном лепотом некадашњег руског духа, а руско село после 1905. године сагледавао је у тамним бојама. Након Октобарске револуције Иван Буњин је напустио Русију, а 1933. године је добио Нобелову награду за књижвност.  

Драган Марковић говори о томе шта му је у причама и путописима Ивана Буњина било најзанимљивије, и како је у причама овог писца открио извесне пророчке елементе. Чућемо и шта Драгану Марковићу значе књиге и читање.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић

 

 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво