Таласање - Шетња

Синоћ је, у Дому омладине одржана Трибина под насловом „Сећање на Југославију“, догађај који организују Центар за југословенске студије и Дом омладине Београд, у оквиру Трибинског програма „Сто година од оснивања Југославије“. Учесници су покушали да одговоре на питање: Како се сећамо Југославије? О томе за Радио Београд 1 говори модератор овог скупа, Срђан Радовић, етнолог-антрополог и виши научни сарадник Етнографског института САНУ.

На почетку I светског рата, 1915. године, у засеоку Селавац код Смедеревске Паланке, аустро-угарски војници су зверски убили 89 недужних цивила, углавном старих, жена и деце, као одмазду што су покушали да изгурају у блато заглибљен српски топ. Овај догађај, који је непознат широј јавности, тема је приче коју су за емисију „Којекуда" забележиле Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић. У емисији ћемо чути део те репортаже.

Овог викенда Париз је домаћин главне церемоније обележавања завршетка Првог светског рата, у којем је Србија била једна од земаља победница.

О међународном положају Србије у свету 1918. и 2018., као и о томе да ли Париз, сто година после Версајског мира, поново постаје најутицајнија престоница Европе, са сарадником Балканолошког института САНУ, Драганом Бакићем, разговара новинар Јелена Видић.

Јуче је представљено истраживање „Поверење младих у институције", које је спроведено у септембру и октобру, а обухватало је младе од 15 до 30 година. О резултатима овог истраживања говориће наш гост, Стефан Ђорђевић, генерални секретар Кровне организације младих Србије.

Са вама је Мирјана Никић.

Извор слике са насловне стране: domomladine.org

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи