Новости дана

Унија Комора, острвска земља у Индијском океану, повукла је признање независности Косова као десета земља која је то учинила. Потпис на повлачење признања ставио је министар иностраних послова Уније Комора Суеф Мохамед Ел Амин после састанка за шефом српске дипломатије, Ивицом Дачићем. До сада су признање Косова повукли Гранада, Комонвелт Доминика, Суринам, Либерија, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја и Лесото.

Састанак на највишем нивоу између Београда и Приштине биће одржан сутра у Бриселу, уз посредовање шефице европске дипломатије Федерике Могерини, саопштила је Служба за спољне послове Европске Уније. Наводи се да ће Могеринијева бити домаћин састанка између председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија. Очекује се, наводи се у саопштењу, да ће Вучић и Тачи на састанку потврдити спремност у интензивирању напора да се постигне правно обавезујући споразум о нормализацији односа, што је од суштинске важности за њихов европски пут.

Имовина друштвених предузећа која се налази на Косову и Метохији у општинама са српском већином пренета је у надлежност тих општина. Преносом имовине заустављена је приватизација која је економски и политички угрожавала опстанак и останак српског народа на Косову и Метохији, каже председник Српске листе Горан Ракић. Истиче да ће та одлука унапредити економски амбијент у општинама, али и омогућити стварање бољих економских услова за грађане.

Према првим резултатима избора у Сједињеним Америчким Државама, демократе су освојиле већину у доњем, Представничком дому Конгреса, док су републиканци сачували већину у горњем, Сенату. Председник Доналд Трамп поручио је на Твитеру да је то огроман успех. Међутим, тврде аналитичари, Америку сада очекује борба између председника Трампа и Конгреса, односно политичка нестабилност.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво