Таласање - Шетња

Многи млади људи, по завршетку студија суоче се са проблемом проналажења посла. Половина оних који се и запосле, не бави се оним за шта се школовала. На другој страни, привреда вапи за неким струкама, а послодавци тешко налазе квалификоване раднике. Како би се овај несклад ублажио осмишљен је пројекат који би требало да повеже привреду и образовање. За почетак - омогућиће лакше запошљавање најбољих студената, а у перспективи - усклађивање образовних профила са потребама привреде и увођење дуалног образовања на факултете. О свему томе разговараћемо са помоћником министра просвете за високо образовање, Бојаном Тубићем.

И поред небројених настојања да се објасни како се формирају цене горива у Србији, грађани Србије су увек у чуду што померање цене овог енергента на светском тржишту није видљивије и осетније у њиховим резервоарима и џеповима. И то је једна од данашњих тема.

Чућемо неколико примера добре праксе социјалног предузетништва, а наш репортер био је у потрази за новитетима на Сајму намештаја.

У недељи неплодности подсетићемо се да је прошло 40 година од кад је рођена прва беба из епрувете, Лујза Браун. Од тада до данас, широм света, рођено је између 6 и 8 милиона беба вантелесном оплодњом.

Сазнаћемо и како Мултимедијални спектакл "Француски импресионисти од Монеа до Сезана",  представљен римској публици, омогућава да се ремек дела те епохе, уз помоћ модерне технологије, сагледају на потпуно нов оригиналан начин.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво